Đenđi Samardžija 
    
     terapeut alternativnih metoda
isceljenj
aKlub „Hua Kang“
osnovan 2000.god.


   
Cilj i zadatak Kluba je izučavanje, širenje i omasovljavanje tradicionalnih kineskih veština. Članovi kluba svake godine učestvuju na Prvenstvima Srbije i Beograda, Sportfestu, na Festivalu ženskog sporta, Beogradskim danima, Danima Kine, na svetskom danu Taijiquana,  Taiji susretima,  Wushu igrama Srbije...

U Klubu Hua Kang ima oko 40 vežbača između 14 i 65 godina. Među njima ima rekreativaca i onih koji kroz Taiji i Qi gong traže svoj put do zdravlja,  vitalnosti i dugovečnosti, ali i sportista koji su od 2000. godine na evropskim šampionatima osvojili ukupno 6 zlatnih, 10 sebrnih i 13 bronzanih medalja za Taijiquan. Na prvenstvima Beograda i Srbije osvojili su 3 zlatne, 4 srebrne i 4 bronzane medalje.

Osnivač, predsednik i trener Kluba je alternativni terapeut  Djendji Samardžija.
Taijiquan praktikuje od 1989. Učenik je Grandmastera Chen Xiaowanga i Li Jun Fenga. Na evropskim šampionatima osvojila je 4 zlatne, 2 srebrne I jednu bronzanu medalju. Do sada je izdala DVD sa sportskom formom 42,  DVD i priručnik za samostalno učenje forme od 10 pokreta Taijiquana.
Generalni koordinator  je Wu shu igara 2010. i 2012 god.
Više od 30 god. se bavi alternativnim načinima isceljenja prostora i čoveka putem radiestezije, feng shuia i fraktalnih energija, preko masažoterapije, Tai chi chuana i Qi gonga sve do alternativnih psihoterapija.
1 - Masažoterapija - Yumeiho – kombinacija drevnih terapija Šaolinske masaže i hiropraktike, akupresure, Tai masaže, Tui Na... i savremenih dostignuća zapadne hiropraktike, limfne drenaže, refleksologije... Savršen spoj  drevnog istoka i savremenog zapada – tradicije i znanja.
Preporuka: veoma je efikasna kod svih mišićno – koštanih tegoba: lumbalgija, išijadičnih tegoba, glavobolja, bolova u vratu i ramenom pojasu, u nogama, kukovima, kod  spondiloze, skolioze (naročito kod dece do 14 god.)...
Preporuka: za otklanjanje stresa, mentalne napetosti i problema koštano-mišićog sistema. Jača koncentraciju, volju, donosi sklad na mentalnom, duhovnom i fizičkom nivou.


2 - Qi gong - drevna  kineska praksa razvijanja, harmonizacije i negovanja  životne energije qi. Pokreti  tela, svesno stanje uma i disanje - osnovni  metabolički proces, odgovarajućim tehnikama preobraćaju se u moćnu terapiju - Qi gong.  Kroz vežbe se uči razvijanje unutrašnje energije, zdravlja, snage, ali i uravnoteženje psihe i emocija. Vežbe koje za 5 min regenerišu umorno i napeto telo.
Preporuka: za jačanje tela, koštano-mišićnog i imunološkog sistema, pokretanje životne energije, za otklanjanje stresa, prevazilaženje negativnih emocija.


3 - Alternativne psihoterapije - Reinkarnacijska regresoterapija - Duša se snabdeva fizičkim telima u skladu sa fazom svog razvoja i u zavisnosti od zadataka određenog života. Sve dok ne ovlada svim zadacima, obavezama, i lekcijama Života, duša se ponovo otelovljulje  - vraća se u fizički svet. Da bi smo se oslobodili tog začaranog kruga inkarnacija  moramo se rešiti  bar nekih okova i veza kroz znanje o prošlosti i sagledavanje uzroka koji su aktivirali posledice koje danas živimo.
Preporuka:  za probleme koji nisu rešeni, prevaziđeni savetovanjem kod psihijatra, psihoterapeuta…. Za probleme, životne situacije i lekcije koje se ponavljalju ako imate strahove, bolesti ili konfliktne situacije…vreme je za regresoterapiju.


4 - Grupne:    Poredak ljubavi (ORDER) - Sistemske konstelacije

   Metoda isceljenja Čoveka. Njegovih bolova i bolesti, porodičnih, socijalnih, poslovnih odnosa, psihičke neuravnoteženosti, partnerskih odnosa… Metoda se može koristiti i u cilju poslovnog savetovanja, organizacije poslovnih sistema, pa i u preventivne svrhe, pre sklapanja braka, u trudnoći…
Prikazujući  jasno poruke naših bolesti i tegoba, terapija nas izvodi iz začaranog kruga, uspostavlja balans koji se negde u našim odnosima izgubio ili narušio i menja našu sudbinu. Energetsko razrešenje koje se dešava u toku rada ima izuzetno delotvornu isceliteljsku moć. Između članova zajednice se uspostavlja balans, prirodne hijerarhijske vrednosti i čvrste porodične ili poslovne veze, što omogućava ljubavi, životu, novcu, da ponovo poteku kroz  sistem.
Konstelacije se u poslovnom kontekstu danas najčešće koriste za razvoj i proveru poslovne strategije, kod donošenja važnih odluka, rešavanja dilema, teškoća u organizaciji… kod prikrivenih sukoba, smanjenija učinka radnika, loše komunikacije, visoke fluktuacije ili stope bolovanja…
Primenom sistemskih konstelacija pruža se mogućnost prikazivanja „u živo“ skrivenih dinamika ponašanja u okviru jedne porodice, radne organizacije ili u odnosima sa poslovnim partnerima. Metoda otkriva sile skrivenog uticaja – dubokih sistemskih struktura, koje imaju svoj vlastiti poredak i koje snažno utiču na nevidljivu dinamiku ponašanja organizacionih delova i pojedinaca koji čine poslovni/porodični  sistem